Här är juryn för Organic Beauty Awards 2021!

Vi hälsar gamla och nya stjärnor i juryn för Sveriges viktigaste skönhetstävling, Organic Beauty Awards 2021, välkomna! Bland de 22 jurymedlemmarna återfinns entreprenörer, branschfolk och kändisar som brinner för eko och hållbarhet. Här syns bland annat operasångaren Rickard Söderberg, hovstylisten Tina Törnqvist, skönhetsredaktören Agneta Elmegård, stylisten Pamela Bellafesta, folkbildaren Asabea Britton och trendexperten Stefan Nilsson.

Intresset för ekologisk och naturlig skönhet växer och trots rådande omständigheter har drygt 50 varumärken valt att delta i Organic Beauty Awards 2021 och skickat in över 200 produkter som tävlar i de 16 kategorierna.

Organic Beauty Awards jury leds av ordförande Catherine Dichy, makeup-artist och skönhetskonsult.
– Juryns arbete är extremt viktigt och värdefullt. Deras noggranna testande och olika erfarenheter gör att konsumenterna kan känna sig trygga med att de vinnande produkterna håller extremt hög kvalitet. Bara genom sin medverkan hjälper de också till att lyfta ekologiska och naturliga skönhetsprodukter så att de når ut till fler, säger Catherine Dichy.

Förutom jurymedlemmarna, som testar och bedömer produkterna, består juryn också av produkt- och hållbarhetsgranskare som säkerställer att produkterna uppfyller tävlingskraven på naturligt och ekologiskt innehåll, samt gör en bedömning av hur de tävlande företagen jobbar med hållbarhet genom hela produktionskedjan. 

Här är hela listan på årets jurymedlemmar:
Catherine Dichy, juryns ordförande, är ekologisk skönhetskonsult, inom hudvård, smink och hår. I över 25 år har Catherine arbetat som makeup-artist och hårstylist, med skådespelare, artister och modeller från hela världen.
Anna Irestig, juryns produktgranskare, är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och aromaterapeut. Anna har en djup produkt- och ingrediensexpertis, och arbetar idag som ekologisk hudvårdslärare på Axelsons.
Katarina Sundlöf Jibreus, juryns produktgranskare, är ekoskönhetsexpert som under många år drev Sundløf Organic Skin Care med webbshop och butik på Linnégatan i Stockholm. Katarina har arbetat med ekologisk skönhet sedan 2008.
Åsa Fredriksson Jedeskog, hållbarhetsgranskare, är Sustainability Project Leader på KICKS. Åsa har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 2008.
Anna Högberg, hållbarhetsgranskare, är en av grundarna till Futerra Stockholm. Futerra hjälper företag och organisationer att ställa om sin verksamhet mot hållbar utveckling, med affärsutveckling och kommunikation som främsta verktyg.
Rickard Söderberg är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang.
Therese Alshammar är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Hon är noga med vad hon äter och medveten om att både kosten och det man smörjer på huden påverkar hälsan och prestationen.
Linda Öhrström har jobbat som makeup-artist i över 20 år och de senaste åren enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda utsågs av ELLE Magazine till Årets Makeup-Artist 2016.
Agneta Elmegård är journalist och skönhetsredaktör som 2013 grundade bloggen
Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi.
Maxine Nordlindh är grön frisör på salongen Green Heads och har ett brinnande intresse för ekologisk hud- och hårvård.
Asabea Britton är barnmorska och folkbildare och brinner för att sprida kunskap om graviditet och förlossning och gör det via sina sociala medier.
Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier  och andra medier.
Johanna Stål är chefredaktör för Camino – en hållbarhets- och miljötidning som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Hon har gedigen kunskap kring innehåll i skönhetsprodukter och har även författat flera böcker i ämnet hållbarhet.
Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet.
Tina Törnqvist är stylist och har arbetat med mode, kläder och inredning i över 35 år. Med allt vad det innehåller av fotograferingar, visningar och tevereklam.
Felicia Karlsson arbetar som inköpare och kategorichef för skönhet och hälsa på Happy Green. I den rollen har hon stort inflytande vilket gör att hon hjälper till att driva utvecklingen i branschen.
Johanna Bjurström har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt.
Linnéa Kraft är kategorichef inom Hälsa & Skönhet på ICA och har ett stort engagemang för att bidra till att det blir enklare att göra hållbara val.
Annika Danelius har genom sitt arbete med hudvårdsortimentet på Life intresserat sig för naturliga, rena och ekologiska produkter. Life har en strikt hudvårdspolicy och arbetar för konsumenterna ska kunna hitta säkra och miljömedvetna alternativ.
Carolina Gustavsson är föräldraledig kostrådgivare, hår- och makeupartist samt maskör. Hon har varit frisör och butikschef för ekosalongen och butiken Moonsun.
Åsa Andersson är strategisk inköpare på Svenskkosttillskott.se och utbildad frisör, makeupartist och har i tidigare arbeten jobbat inom försäljning av skönhetsprodukter.
Emilie Eliasson är kategoriansvarig för makeup, hår, händer och fötter på apotea.se och är utbildad både hudterapeut och makeup-artist.
Linda Nordh är inköpare på Eleven & Nordicfeel och tycker det både är roligt och viktigt att ekologisk hudvård växer och tar mer plats.
Pamela Bellafesta är stylist och har länge skrivit om skönhet. Hon gillar då att främst ge tips på produkter med så rent innehåll som möjligt.
Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag.
Kristina "Krizz" Lowélion arbetar som skönhetsredaktör på Lyko för hela norden och har tidigare bloggat om skönhet i ungefär tio års tid.
Cecilia "Ila" Lassfolk är hälso- och hållbarhetsinspiratör som för 10 år sen började satsa på att skapa ett så giftfritt och hållbart liv som möjligt.

Målet med Organic Beauty Awards är att fler svenska ska upptäcka hur effektiva naturliga och ekologiska hud- och skönhetsprodukter kan vara. Förhoppningsvis hjälper OBA folk att våga testa nya produkter. Bland de tävlande produkterna i OBA finns många varumärken som inte alltid syns i butikshyllorna. Vinnarna koras den 7 maj 2021 i samband med ett press- och branschmingel!

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta: Susanne Hovenäs, NOC Sweden, 08-121 346 96, info@nocsweden.se
Organic Beauty Awards arrangeras av NOC Sweden i samarbete med Naturligt Snygg. Tävlingen har även samarbete med tidningen Hälsa som delar ut Guldäpplet i kategorin Årets produkt och Eco Life Scandinavia sponsrar kategorin Årets Nyhet.

NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 50-tal medlemmar, www.organicbeautyawards.se www.nocsweden.se
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln