Äntligen öppnar anmälan till Sveriges viktigaste skönhetstävling – Organic Beauty Awards 2022! Anmäl dig här!
Årets kategorier är:
Hår: 
Bästa Leave in-produkt
Makeup:
Bästa Lipgloss
Bästa Bryn-produkt
Ansikte:
Bästa Serum
Bästa Ögonkräm
Bästa Peeling
Bästa Färgad dagkräm (Tinted Moisturising)
Kropp:
Bästa Duschtvål
Bästa Bodyoil
Bästa Fotkräm
Bästa Hemma spa-produkt (ej redskap)
Specialkategorier:
Bästa Doft
Bästa Made in Scandinavia
Årets Nyhet
Årets Produkt i samarbete med HÄLSA
Bästa Skönhetsklassikern (måste var mer än tio år)
Läs hela inlägget »
Mellan 10 och 16.30 den 2 oktober slår portarna upp på Münchenbryggeriet i Stockholm för Sveriges ledande konsumentmässa inom grön skönhet – Green Beauty Day! Möt oss i vår monter där ni kan känna och klämma på alla årets vinnare - som ni dessutom kan vinna i en tävling på plats! Hoppas vi ses!
Läs hela inlägget »

Vi är glada att kunna presentera de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukter i Organic Beauty Awards 2021. Totalt har 17 vinnare utsetts inklusive vinnaren i pop up-kategorin Årets Ekofrisör.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år har drygt 200 produkter deltagit i tävlingen och nu har vinnarna i samtliga 17 tävlingskategorier korats.

I 15 tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-juryn testat, utvärderat och utsett vinnarna, under ledning av eko-makeup-artisten Catherine Dichy. Även i år är kategorin Årets Produkt ett samarbete med tidningen Hälsa, som tillsammans med svenska folkets röster, korade Maria Åkerbergs Serum C som vinnare! Och i pop-up- kategorin Bästa Ekofrisör röstades Bruns Frisörer fram som vinnare.

– I år utökade vi fjolårets nya kategori Made in Sweden till att omfatta hela Skandinavien och där den svensktillverkade Lip Balm Macadamia + Oat från Lip Intimate Care knep första platsen, säger juryordförande Catherine Dichy.

Resultatet i och framförallt intresset för Organic Beauty Awards  visar att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att även kvalitén på naturliga hudvårdsprodukter ökar så konkurrensen bland alla nominerande produkter har varit stenhård.

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2021!

Årets Ekofrisör: Bruns Frisörer
Framröstad av svenska folket: ”Det här är en frisör som man kan lita på och som får en att inse att drömhåret är möjligt utan skadliga produkter och kemikalier. Förutom att kunderna alltid sätts i första hand jobbar de säkert, hållbart och har ett eget sortiment av ekologiska och miljövänliga hårprodukter.”
 
Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: Whamisa, Facial Oil Deep Rich
Juryns motivering: ”En djupverkande produkt som bygger på fermentering, vilket ger huden en kick med lyster och en känsla av att vara tio år yngre. Den näpna glasflaskan med pipettfunktion höjer intrycket och gör oljan utomordentligt enkel att dosera – underbar!”
 
Årets Produkt i samarbete med tidningen Hälsa: Maria Åkerberg, Serum C
Framröstad av svenska folket: ”Med fuktgivande och mjukgörande egenskaper är det här serumet en riktig energikick för en trött hud. Har en stilren förpackning som är skön att hålla i handen, och en underbar doft av citrus sprider sig till luktsinnet vid applicering.”
 
Made in Scandinavia: Lip Intimate Care, Lip Balm Macadamia + Oat
Juryns motivering: ”Med dokumenterat milda ingredienser är den här doftfria produkten specialutvecklad för särskilt känsliga områden. Tilltalande enkel, men samtidigt skyddande och återfuktande för underlivets känsliga hud och slemhinnor. En innovativ, svensktillverkad och självklar vinnare på en ibland förbisedd del av marknaden.”
 
Bästa Sportprodukt: The Skin Agent, Active Anti Friction Balm
Juryns motivering: ”En produkt som utvecklats för att underlätta friktionsfria löpturer och äventyr. Krämen är lättapplicerad, har neutral doft, kladdar inte och gör verkligen sitt jobb. Den hjälper till att ta träningen till nya höjder utan onödigt skav!”
 
Bästa Babyprodukt: ARC, Baby & Child Baby Oil
Juryns motivering: ”Med sin lyxiga känsla, mångsidighet och härligt nötiga doft från växtrikets allra finaste oljor, får den här produkten både föräldrar, bebisar och framförallt huden på gott humör. Ett måste i familjens badrumsskåp.”
 
Bästa Brun utan sol: Eco by Sony, Invisible Tan
Juryns motivering: ”Vill du vara fräsch som en sommardag året runt är det här produkten för dig! Enkel att applicera på kropp och ansikte och tack vare dess noggrant utvalda, ekologiska ingredienser dröjer det inte länge förrän huden får en strålande glowig look med tonad nyans.”
 
Bästa Eyliner/kajal: Maria Åkerberg, Eyeliner Cold Dark Brown
Juryns motivering: ”En lättapplicerad kajal som får en amatör att se ut som ett makeup-proffs. Vegetabiliska oljor gör den följsam utan att kladda och dess naturliga färgämnen från järnoxider ramar mjukt in ögat. Dessutom sitter den som berget hela dagen – en penna med alla rätt och en given vinnare!”
 
Bästa Concealer: Dark Circle Concealer, Couleur Caramel
Juryns motivering: ”Med ett rikt utbud av nyanser och en attraktiv förpackning dras man till denna concealer. Genom dess krämiga konsistens, vårdande ingredienser, rika pigmentering och snyggt naturliga resultat blir den snabbt en älskad favorit och ett måste i sminkväskan.”
 
Bästa Hårtvätt: Innersense Organic Beauty, Colour Trio
Juryns motivering: ”Med härlig doft och krämigt lödder får håret ett välförtjänt omhändertagande av den här rengörande och behagliga trion. Håret blir rejält återfuktat, behåller sin naturliga struktur och får extra glow. En snygg förpackning höjer helt klart helhetsintrycket.”
 
Bästa Deodorant: Ljung of Lapland, Deodorant Hjortronblom
Juryns motivering: ”En pålitlig deo i stilren förpackning med fantastisk doft som skapar en fräsch känsla som varar hela dagen, även efter ett svettigt träningspass. Lätt att applicera och torkar snabbt utan att täppa igen huden – passar för alla tillfällen!”
 
 Bästa Alko-handtvätt: Neal´s Yard Remedies, Natural Defence Hand Rub
Juryns motivering: ”Storleken har ingen betydelse brukar det heta, och det gäller även i detta fall. Den här lilla rackaren tar hand om 99,9 % av alla bakterier utan att torka ut dina händer och dessutom doftar den ljuvligt! Perfekt för handväskan, skrivbordet, bilen …. helt enkelt en bästis att ha med sig överallt!”
 
Bästa Bodylotion: Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Body Lotion
Juryns motivering: ”Vilken doft! Vilken formula! Vilken förpackning! Det här är en lyxig lotion vars eteriska oljor och unika sammansättning av naturens egna skatter sprider kärlek till både kropp och sinne.  När huden en gång fått vittring på den här krämiga återfuktaren vill den aldrig ha någon annan.”

Bästa Ansiktsboost: Dr Sannas, Närande Anti-Aging Serum
Juryns motivering: ”Fullproppad med exklusiva oljor, skyddande probiotika och flera andra aktiva ämnen är detta det ultimata serumet. Med flera olika molekylstorlekar av hyaluronsyra ger det fukt till alla hudens lager och redan efter några dagars användning får ansiktet en helt ny lyster – wow.”
 
Bästa Nattkräm: Inika Organic, Phytofuse Renew Resveratrol Rich Night Cream
Juryns motivering: ”En ovanligt mjuk, krämig, dryg och kladdfri nattjobbare som tränger in med lätthet, återfuktar, mjukgör och reparerar huden så att man vaknar med mer stuns. Tack vare sina naturliga och ekologiska ingredienser är den både närande och återuppbyggande – nu kan man äntligen se fram emot att smörja in sig innan läggdags.”
 
Bästa Ansiktsrengöring: Esse Probiotic Skincare, Sensitive Cleanser
Juryns motivering: ”Denna rengörande raring är inte bara extra snäll mot din hy när du tvättar av dig dagen – den är även lättdoserad och mycket vacker att titta på. En välbalanserad rengöringskräm som känns skön för alla sinnen, även samvetet då den innehåller 100 procent naturliga ingredienser.”
 
Bästa Ansiktsvatten: Evolve Organic Beauty, Daily Defence Moisture Mist             
Juryns motivering: ”Ett ansiktsvatten, som till skillnad från många andra, verkligen gör sitt jobb! Man känner hur den tar sig an hyn med ett "pirrande" och är fantastisk för problemhy. Fräsch doft, snygg förpackning och naturligtvis naturliga ingredienser.”

HÄR HITTAR DU ALLA TIDIGARE VINNARE!
 
För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hovenäs, NOC Sweden 08-121 346 96, info@nocsweden.se
Annelie Stenling, marknadschef Naturligt Snygg 0708–17 28 77, annelie@naturligtsnygg.se
 

Läs hela inlägget »

Nu drar det ihop sig till slutspurt i Organic Beauty Awards 2021. I dag presenteras samtliga nominerade produkter i de 16 tävlingskategorierna, samtidigt drar omröstningen av Årets Produkt 2021 igång. På röstningssidan finns alla nominerade.

Här är listan på de nominerade produkterna:

Bästa Ansiktsvatten
MARIA ÅKERBERG    Neroli Freshener
JOIK Organic    Illuminating Brightening AHA Facial Toner
Evolve Organic Beauty    Daily Defence Moisture Mist
Whamisa    Toner Deep Rich

Bästa Ansiktsrengöring
Esse Probiotic Skincare    Sensitive Cleanser
Inika Organic    Phytofuse Renew Camellia Oil Cleanser
Marina Miracle    Sweet & Creamy Oil Cleanser 4in1
Phytomer    Cyfolia Radiance Cleansing Cream

Bästa Nattkräm
Dr Sannas    Närande ansiktskräm
Esse Probiotic Skincare.  Omega Rich Moisturiser
Inika Organic    Phytofuse Renew Resveratrol Rich Night Cream
Dafna's Personal Skincare    Nutrition Repair skin & Relax senses

Bästa Ansiktsboost
Dr Sannas    Närande Anti-Aging Serum
MARIA ÅKERBERG    Face Mask More
Bybi Beauty    Beauty Bakuchiol Booster
Juice Beauty    Stem Cellular Vinifera Replenishing

Bästa Bodylotion
Moonsun Organic of Sweden    Body Lotion
Organics by Sara    Body Oil Fresh Vanilla
Nurme     Organic Lemongrass Body Lotion
Neal´s Yard Remedies    Wild Rose Body Lotion

Bästa Alko-handtvätt
MARIA ÅKERBERG    Hand Freshener
Neal´s Yard Remedies    Natural Defence Hand Spray
Mossa    LOVE CLEAN Alcohol Hand Gel
By Myrberg    Holistic Sanitizer

Bästa Deodorant
By Organic Makers    Zero Waste Deostift Lavendel/Ceder/Bergamott
Bruns Products    Deodorant nr 08-Frisk Cypress
Ljung of Lapland    Deodorant Hjortronblom
Rosenserien    Deodorant roll-on

Bästa Hårtvätt
Rosenserien    Shampoo with Argan Oil
Bruns Products    Detox nr 04/Hårmask nr 22
MARIA ÅKERBERG    Hair & Body Shampoo Energy + Hair Conditioner Energy
Innersense Organic Beauty    Colour Trio

Bästa Concealer
Couleur Caramel    Dark circle concealer
MARIA ÅKERBERG    Cover Stick Nearly Beige
Hynt Beauty    Duet Perfecting Concealer
Inika Organic    Natural Perfection Concealer

Bästa Eyeliner/kajal
Lavera    Liquid Eyeliner Black 01
MARIA ÅKERBERG    Eyeliner Cold Dark Brown
Juice Beauty    Phyto-Pigments Precision Liquid Line Define
Inika Organic    Certified Organic Pencil

Bästa Brun-utan-sol
MARIA ÅKERBERG    Tan in a Tube
Eco by    Sonya Invisible Tan
Eco by    Sonya Face Tan Water
Rosenserien    Self Tan

Bästa Babyprodukt

Bodybees    Bee Baby Pure
ARC    Baby & Child Baby Oil
Nurme    Multipurpose Baby Balm
Weleda    Calendula Nappy Change Cream

Bästa Sportprodukt
MARIA ÅKERBERG    All Day Balm
Medevi Sport    Medevi Chamoiscreme "RumpRäddaren"
The Skin Agent    Active Anti Friction Balm
Pranarôm    Aromalgic Muscle and Joints Spray

Bästa Made In Scandinavia
Cosmopharma Sweden    Whipped Shea Butter
Urtekram Nordic Beauty    Blown Away Wild Lemongrass Body Wash
Lip Intimate Care    Lip Balm Macadamia + Oat
Viridi Eco Beauty    Face Oil

Årets nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia

Neal´s Yard Remedies    Wild Rose Shower Oil 104
Esse Probiotic Skincare    Esse Resurrect Serum
Whamisa    Facial Oil Deep Rich
Dafna's Personal Skincare    Detoxify Brightening regenerating exfoliation & mask

Läs hela inlägget »
I år vill vi uppmärksamma alla fantastiska ekosalonger och frisörer i Sverige som väljer att jobba med naturliga och ekologiska produkter, genom att kora Årets Ekosalong/Ekofrisör 2021. 

Nu har vi utsett topp 12 och omröstningen av Årets Ekosalong/Ekofrisör startar. Lägg din röst här och du har chansen att vinna hudvård för 1 000 kr.
Du kan rösta fram till och med den 2 april 2021!
Läs hela inlägget »

Hallå där Melina Viking Event Manager för Eco Life Scandinavia som är med och sponsrar kategorin Årets Nyhet!
 
Berätta kort om Eco Life Scandinavia, er vision och era nyheter för 2021.
– Eco Life Scandinavia är den perfekta mötesplatsen för producenter, återförsäljare, dagligvaruhandel, salonger och flertal diverse aktörer inom den ekologiska och naturliga branschen. Vår vision är skapa en dynamisk mötesplats för att öka urvalet av ekologiskt och naturligt på den nordiska marknaden. 2021 nyheter håller vi lite hemligt i dagsläget, men längtar till att dela med oss av produktnyheter, initiativ och spännande föreläsningar!
 
Det är fjärde året som ni samarbetar med Organic Beauty Awards, varför tycker ni att det är viktigt att vara delaktiga i en grön skönhetstävling som Organic Beauty Awards?
– Organic Beauty Awards är det perfekta tillfället för oss att se vilka nya trender som ligger runt hörnet, speciellt i Sverige. Här lär vi oss om produkter, marknaden och får testa nya innovationer från så många fina producenter.
 
Hur ser ni att tävlingen har utvecklats?
– Wow, kan jag väl bara säga! Skillnaden från när jag personligen var med på OBA för första gången till hur den har utvecklats till att ha över 200 nominerade produkter är helt fantastiskt. Det speglar hur mycket ekologiskt och naturligt har utvecklats i bland Sveriges konsumenter. 
 
Den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen växer både i Sverige och internationellt – hur skiljer sig den svenska branschen mot till exempel England? 
– Sverige ligger i framkant på den ekologiska skönhetsmarknaden och många ser upp till Sverige när det gäller både produktion och konsumtion av ekologiska produkter. Om vi jämför med den brittiska marknaden så finns det ännu mer innovation från mindre aktörer som ofta fokuserar på att lösa sociala problem. Jag ser också att konventionella butiker som dagligvaruhandeln har mer fokus på grön skönhet i England, något som vi i Sverige kan se upp till!
 
Vilka är de mest spännande trenderna inom grön skönhet och hudvård just nu?
– Jag tycker att individualism och produkter som anpassas efter individers hud, problem och smak är väldigt spännande. Smink och hudvård är så personligt, och det finns några som har hoppat på den nischen med t.ex. specialblandade ansiktsoljor för just din hudtyp.
 
Vilka är dina egna tre bästa skönhetsfavoriter?
– Urtekrams tandkräm i mint för den lämnar tänderna med en mycket ren känsla och den smakar bra. Sen älskar jag Bruns Silver Schampo 24, det är det enda ekologiska schampot som tar bort gula toner i mitt hår. Sist men inte minst vill jag nämna Maria Åkerbergs Rouge som man kan bygga upp en jättefin färg på kinderna med.
 

Läs hela inlägget »

Vi hälsar gamla och nya stjärnor i juryn för Sveriges viktigaste skönhetstävling, Organic Beauty Awards 2021, välkomna! Bland de 22 jurymedlemmarna återfinns entreprenörer, branschfolk och kändisar som brinner för eko och hållbarhet. Här syns bland annat operasångaren Rickard Söderberg, hovstylisten Tina Törnqvist, skönhetsredaktören Agneta Elmegård, stylisten Pamela Bellafesta, folkbildaren Asabea Britton och trendexperten Stefan Nilsson.

Intresset för ekologisk och naturlig skönhet växer och trots rådande omständigheter har drygt 50 varumärken valt att delta i Organic Beauty Awards 2021 och skickat in över 200 produkter som tävlar i de 16 kategorierna.

Organic Beauty Awards jury leds av ordförande Catherine Dichy, makeup-artist och skönhetskonsult.
– Juryns arbete är extremt viktigt och värdefullt. Deras noggranna testande och olika erfarenheter gör att konsumenterna kan känna sig trygga med att de vinnande produkterna håller extremt hög kvalitet. Bara genom sin medverkan hjälper de också till att lyfta ekologiska och naturliga skönhetsprodukter så att de når ut till fler, säger Catherine Dichy.

Förutom jurymedlemmarna, som testar och bedömer produkterna, består juryn också av produkt- och hållbarhetsgranskare som säkerställer att produkterna uppfyller tävlingskraven på naturligt och ekologiskt innehåll, samt gör en bedömning av hur de tävlande företagen jobbar med hållbarhet genom hela produktionskedjan. 

Här är hela listan på årets jurymedlemmar:
Catherine Dichy, juryns ordförande, är ekologisk skönhetskonsult, inom hudvård, smink och hår. I över 25 år har Catherine arbetat som makeup-artist och hårstylist, med skådespelare, artister och modeller från hela världen.
Anna Irestig, juryns produktgranskare, är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och aromaterapeut. Anna har en djup produkt- och ingrediensexpertis, och arbetar idag som ekologisk hudvårdslärare på Axelsons.
Katarina Sundlöf Jibreus, juryns produktgranskare, är ekoskönhetsexpert som under många år drev Sundløf Organic Skin Care med webbshop och butik på Linnégatan i Stockholm. Katarina har arbetat med ekologisk skönhet sedan 2008.
Åsa Fredriksson Jedeskog, hållbarhetsgranskare, är Sustainability Project Leader på KICKS. Åsa har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 2008.
Anna Högberg, hållbarhetsgranskare, är en av grundarna till Futerra Stockholm. Futerra hjälper företag och organisationer att ställa om sin verksamhet mot hållbar utveckling, med affärsutveckling och kommunikation som främsta verktyg.
Rickard Söderberg är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang.
Therese Alshammar är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Hon är noga med vad hon äter och medveten om att både kosten och det man smörjer på huden påverkar hälsan och prestationen.
Linda Öhrström har jobbat som makeup-artist i över 20 år och de senaste åren enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda utsågs av ELLE Magazine till Årets Makeup-Artist 2016.
Agneta Elmegård är journalist och skönhetsredaktör som 2013 grundade bloggen
Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi.
Maxine Nordlindh är grön frisör på salongen Green Heads och har ett brinnande intresse för ekologisk hud- och hårvård.
Asabea Britton är barnmorska och folkbildare och brinner för att sprida kunskap om graviditet och förlossning och gör det via sina sociala medier.
Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier  och andra medier.
Johanna Stål är chefredaktör för Camino – en hållbarhets- och miljötidning som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Hon har gedigen kunskap kring innehåll i skönhetsprodukter och har även författat flera böcker i ämnet hållbarhet.
Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet.
Tina Törnqvist är stylist och har arbetat med mode, kläder och inredning i över 35 år. Med allt vad det innehåller av fotograferingar, visningar och tevereklam.
Felicia Karlsson arbetar som inköpare och kategorichef för skönhet och hälsa på Happy Green. I den rollen har hon stort inflytande vilket gör att hon hjälper till att driva utvecklingen i branschen.
Johanna Bjurström har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt.
Linnéa Kraft är kategorichef inom Hälsa & Skönhet på ICA och har ett stort engagemang för att bidra till att det blir enklare att göra hållbara val.
Annika Danelius har genom sitt arbete med hudvårdsortimentet på Life intresserat sig för naturliga, rena och ekologiska produkter. Life har en strikt hudvårdspolicy och arbetar för konsumenterna ska kunna hitta säkra och miljömedvetna alternativ.
Carolina Gustavsson är föräldraledig kostrådgivare, hår- och makeupartist samt maskör. Hon har varit frisör och butikschef för ekosalongen och butiken Moonsun.
Åsa Andersson är strategisk inköpare på Svenskkosttillskott.se och utbildad frisör, makeupartist och har i tidigare arbeten jobbat inom försäljning av skönhetsprodukter.
Emilie Eliasson är kategoriansvarig för makeup, hår, händer och fötter på apotea.se och är utbildad både hudterapeut och makeup-artist.
Linda Nordh är inköpare på Eleven & Nordicfeel och tycker det både är roligt och viktigt att ekologisk hudvård växer och tar mer plats.
Pamela Bellafesta är stylist och har länge skrivit om skönhet. Hon gillar då att främst ge tips på produkter med så rent innehåll som möjligt.
Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag.
Kristina "Krizz" Lowélion arbetar som skönhetsredaktör på Lyko för hela norden och har tidigare bloggat om skönhet i ungefär tio års tid.
Cecilia "Ila" Lassfolk är hälso- och hållbarhetsinspiratör som för 10 år sen började satsa på att skapa ett så giftfritt och hållbart liv som möjligt.

Målet med Organic Beauty Awards är att fler svenska ska upptäcka hur effektiva naturliga och ekologiska hud- och skönhetsprodukter kan vara. Förhoppningsvis hjälper OBA folk att våga testa nya produkter. Bland de tävlande produkterna i OBA finns många varumärken som inte alltid syns i butikshyllorna. Vinnarna koras den 7 maj 2021 i samband med ett press- och branschmingel!

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta: Susanne Hovenäs, NOC Sweden, 08-121 346 96, info@nocsweden.se
Organic Beauty Awards arrangeras av NOC Sweden i samarbete med Naturligt Snygg. Tävlingen har även samarbete med tidningen Hälsa som delar ut Guldäpplet i kategorin Årets produkt och Eco Life Scandinavia sponsrar kategorin Årets Nyhet.

NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 50-tal medlemmar, www.organicbeautyawards.se www.nocsweden.se
 

Läs hela inlägget »
Anmälningarna till Organic Beauty Awards 2021 rullar in för fullt men efter önskemål från flera varumärken kommer anmälningstiden att förlängas till den 20 oktober! Och vi ser gärna fler anmälningar i kategorierna: "Bästa Concealer", "Bästa Alko-handtvätt", "Bästa Kajal", "Bästa Made in Scandinavia" och "Bästa Ansiktsboost".
Läs hela inlägget »

Hallå där Marie Flodin chefredaktör för tidningen Hälsa som för tredje året samarbetar med Organic Beauty Awards.

Varför har tidningen Hälsa valt att fortsätta sitt  samarbete med Organic Beauty Awards?
– Därför att Organic Beauty Awards är Sveriges viktigaste skönhetstävling. Grön skönhet handlar ju lika mycket om insidan som utsidan – vilket är precis det tidningen Hälsa också står för. Och du vet väl att de skönhets- och hudvårdsprodukter vi presenterar i Hälsa ALLTID baseras på naturliga och ekologiska ingredienser?!
Varför tycker ni att det är viktigt att vara delaktiga i en grön skönhetstävling som Organic Beauty Awards?
– Vi på Hälsa vill göra vad vi kan för att hjälpa till att lyfta fram gröna skönhetsprodukter. Ju mer uppmärksamhet tävlingen får, desto fler får upp ögonen för ekologiska produkter. Och ökad efterfrågan sätter press på producenter av skönhet och hudvård. Vilket förstås är bra!
Vad har ni för förväntningar på er tävlingskategori ”Guldäpplet – Årets produkt”?
– Vi hoppas förstås att så många som möjligt anmäler sina produkter till den här kategorin. Och precis om föregående år ser vi fram emot att få kora en supernova bland alla stjärnor.
Vilka är de mest spännande trenderna inom grön skönhet och hudvård just nu?
– Med tanke på den vattenbrist världen står inför – och som redan drabbat många länder – tycker jag att det är väldigt spännande med ”waterless beauty”. Hållbarhet är ju något vi pratar om inom alla områden, och ”skin minimalism” är ett uttryck jag hör allt oftare: I stället för att använda en massa olika produkter väljer du ut några som du verkligen tycker om, som innehåller färre ingredienser som är skonsamma mot både miljön och dig själv. ”Less is more” även när det gäller skönhet och hudvård, helt enkelt! 
Den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen växer både i Sverige och internationellt – varför tror ni att det går så bra just nu?
– Trenden är ju ekologisk och miljövänlig – eller det senaste är ju miljöpositiv. Greta Thunberg har hjälpt till att sätta miljön på agendan när det gäller allt från mat till resor, både i Sverige och internationellt. Frågan är: Vem blir skönheten och hudvårdens ”Greta Thunberg” i Sverige?
Vilka är dina egna tre bästa skönhetsfavoriter?
 – Eftersom jag har förmånen att hela tiden få prova nya skönhetsprodukter i mitt jobb är jag ganska ombytlig. Men mina favoriter just idag är Garnier BIO Soothing & Restoring Sleeping Oil med E-vitamin och organisk hampfröolja. Jag smörjer in ansikte och hals med den innan jag går och lägger mig och när jag vaknar är jag len som en babyrumpa i ansiktet. Rosenseriens djupt återfuktande Sheet Mask, svalkande och skön, är en favorit som alltid finns i mitt badrumsskåp. Min tredje favorit är en duschtvål, som funkar även att tvätta håret med. Det är sällan jag blir riktigt överraskad, men Body & Hair Soap från Moonsun Organic är undantaget som bekräftar regeln. Vi testade duschtvålar i Hälsa och jag är skeptisk till allt-i-ett-produkter, men den här håller verkligen vad den lovar! Håret blev minst lika mjukt som när jag använder mitt vanliga schampo. Praktisk att ha med i träningsväskan!
 

Läs hela inlägget »

Äntligen drar Organic Beauty Awards 2021 igång! Fram till och med den 15 oktober är anmälan öppen. Därefter börjar vår eminenta jury att testa och i mars 2021 presenteras de nominerade i årets 16 olika kategerierna.

Häng med på resan fram till den 7 maj när vinnarna koras, här på bloggen och i våra sociala medier!

Läs hela inlägget »