"Vi fram emot att få kora en supernova bland alla stjärnor"

Hallå där Marie Flodin chefredaktör för tidningen Hälsa som för tredje året samarbetar med Organic Beauty Awards.

Varför har tidningen Hälsa valt att fortsätta sitt  samarbete med Organic Beauty Awards?
– Därför att Organic Beauty Awards är Sveriges viktigaste skönhetstävling. Grön skönhet handlar ju lika mycket om insidan som utsidan – vilket är precis det tidningen Hälsa också står för. Och du vet väl att de skönhets- och hudvårdsprodukter vi presenterar i Hälsa ALLTID baseras på naturliga och ekologiska ingredienser?!
Varför tycker ni att det är viktigt att vara delaktiga i en grön skönhetstävling som Organic Beauty Awards?
– Vi på Hälsa vill göra vad vi kan för att hjälpa till att lyfta fram gröna skönhetsprodukter. Ju mer uppmärksamhet tävlingen får, desto fler får upp ögonen för ekologiska produkter. Och ökad efterfrågan sätter press på producenter av skönhet och hudvård. Vilket förstås är bra!
Vad har ni för förväntningar på er tävlingskategori ”Guldäpplet – Årets produkt”?
– Vi hoppas förstås att så många som möjligt anmäler sina produkter till den här kategorin. Och precis om föregående år ser vi fram emot att få kora en supernova bland alla stjärnor.
Vilka är de mest spännande trenderna inom grön skönhet och hudvård just nu?
– Med tanke på den vattenbrist världen står inför – och som redan drabbat många länder – tycker jag att det är väldigt spännande med ”waterless beauty”. Hållbarhet är ju något vi pratar om inom alla områden, och ”skin minimalism” är ett uttryck jag hör allt oftare: I stället för att använda en massa olika produkter väljer du ut några som du verkligen tycker om, som innehåller färre ingredienser som är skonsamma mot både miljön och dig själv. ”Less is more” även när det gäller skönhet och hudvård, helt enkelt! 
Den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen växer både i Sverige och internationellt – varför tror ni att det går så bra just nu?
– Trenden är ju ekologisk och miljövänlig – eller det senaste är ju miljöpositiv. Greta Thunberg har hjälpt till att sätta miljön på agendan när det gäller allt från mat till resor, både i Sverige och internationellt. Frågan är: Vem blir skönheten och hudvårdens ”Greta Thunberg” i Sverige?
Vilka är dina egna tre bästa skönhetsfavoriter?
 – Eftersom jag har förmånen att hela tiden få prova nya skönhetsprodukter i mitt jobb är jag ganska ombytlig. Men mina favoriter just idag är Garnier BIO Soothing & Restoring Sleeping Oil med E-vitamin och organisk hampfröolja. Jag smörjer in ansikte och hals med den innan jag går och lägger mig och när jag vaknar är jag len som en babyrumpa i ansiktet. Rosenseriens djupt återfuktande Sheet Mask, svalkande och skön, är en favorit som alltid finns i mitt badrumsskåp. Min tredje favorit är en duschtvål, som funkar även att tvätta håret med. Det är sällan jag blir riktigt överraskad, men Body & Hair Soap från Moonsun Organic är undantaget som bekräftar regeln. Vi testade duschtvålar i Hälsa och jag är skeptisk till allt-i-ett-produkter, men den här håller verkligen vad den lovar! Håret blev minst lika mjukt som när jag använder mitt vanliga schampo. Praktisk att ha med i träningsväskan!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln