"Sverige ligger i framkant på den ekologiska skönhetsmarknaden"

Hallå där Melina Viking Event Manager för Eco Life Scandinavia som är med och sponsrar kategorin Årets Nyhet!
 
Berätta kort om Eco Life Scandinavia, er vision och era nyheter för 2021.
– Eco Life Scandinavia är den perfekta mötesplatsen för producenter, återförsäljare, dagligvaruhandel, salonger och flertal diverse aktörer inom den ekologiska och naturliga branschen. Vår vision är skapa en dynamisk mötesplats för att öka urvalet av ekologiskt och naturligt på den nordiska marknaden. 2021 nyheter håller vi lite hemligt i dagsläget, men längtar till att dela med oss av produktnyheter, initiativ och spännande föreläsningar!
 
Det är fjärde året som ni samarbetar med Organic Beauty Awards, varför tycker ni att det är viktigt att vara delaktiga i en grön skönhetstävling som Organic Beauty Awards?
– Organic Beauty Awards är det perfekta tillfället för oss att se vilka nya trender som ligger runt hörnet, speciellt i Sverige. Här lär vi oss om produkter, marknaden och får testa nya innovationer från så många fina producenter.
 
Hur ser ni att tävlingen har utvecklats?
– Wow, kan jag väl bara säga! Skillnaden från när jag personligen var med på OBA för första gången till hur den har utvecklats till att ha över 200 nominerade produkter är helt fantastiskt. Det speglar hur mycket ekologiskt och naturligt har utvecklats i bland Sveriges konsumenter. 
 
Den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen växer både i Sverige och internationellt – hur skiljer sig den svenska branschen mot till exempel England? 
– Sverige ligger i framkant på den ekologiska skönhetsmarknaden och många ser upp till Sverige när det gäller både produktion och konsumtion av ekologiska produkter. Om vi jämför med den brittiska marknaden så finns det ännu mer innovation från mindre aktörer som ofta fokuserar på att lösa sociala problem. Jag ser också att konventionella butiker som dagligvaruhandeln har mer fokus på grön skönhet i England, något som vi i Sverige kan se upp till!
 
Vilka är de mest spännande trenderna inom grön skönhet och hudvård just nu?
– Jag tycker att individualism och produkter som anpassas efter individers hud, problem och smak är väldigt spännande. Smink och hudvård är så personligt, och det finns några som har hoppat på den nischen med t.ex. specialblandade ansiktsoljor för just din hudtyp.
 
Vilka är dina egna tre bästa skönhetsfavoriter?
– Urtekrams tandkräm i mint för den lämnar tänderna med en mycket ren känsla och den smakar bra. Sen älskar jag Bruns Silver Schampo 24, det är det enda ekologiska schampot som tar bort gula toner i mitt hår. Sist men inte minst vill jag nämna Maria Åkerbergs Rouge som man kan bygga upp en jättefin färg på kinderna med.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln